Безплатна доставка при поръчка над 49 лв.

Домашен масаж на лицето

07/06/2023

Как да си направите домашен масаж на лицето с Гуа Ша?


Ръководството „направи си сам“, за да тренирате лицето си


За много страни и хора мислите за спа сесии и салонни грижи са все още далечна мечта. Но това не означава, че трябва напълно да се откажем от всякаква надежда за тези свещени моменти на грижа за себе си.


Запознайте се с Gua Sha, идващо от традиционната древна китайска медицина, „Gua“ означава остъргване, а „Sha“ се отнася до зачервяването на кожата след употреба. Сега знам какво си мислите - това изобщо не звучи релаксиращо. На практика обаче Гуа Ша може да бъде страхотно за ободряване и успокояване на кожата. Мислете за това като за тренировка за лицето си. Тъй като хронично стискам челюсти, това се превърна в основна част от моята рутина, за да отделя момент да се отпусна сутрин и да вкарам продукта в кожата си.


Revolution Skincare има три вида Gua Sha:


Нефрит с V-образна форма - традиционно се използва за повдигане на кожата

Розов кварц с форма "3" - традиционно се използва за успокояване и успокояване на кожата

Бял нефрит във формата на "гъба" - традиционно се използва за премахване на подпухналостта и облекчаване на напрежението и тонизиране

 

 

И така, как се справяте с Гуа Ша?


Първата стъпка е да подготвите кожата, в идеалния случай с нещо, което позволява "плъзгане", за да помогне на Gua Sha да се движи по кожата ви, без да се получава дърпане на кожата (като серум или масло). Gua Sha е страхотен за подпомагане на нанасянето на продукта в кожата, за да извлече наистина ползите, така че обичаме да започнем със серум с 2% хиалуронова киселина за повишаване на хидратацията, който след това заключваме със серума Superfruit.

 

 

Вземете вашата гуа ша по избор (всяка форма е страхотна за различни области на лицето ви, така че можете да смесвате за оптимални резултати) и я позиционирайте така, че да лежи върху кожата ви - не напълно плоска, но не и изправена - с лек ъгъл е перфектно. Със силен натиск започнете да плъзгате Gua Sha по лицето си с движение нагоре и/или навън, като се уверите, че не дърпате назад и напред – придържайте се в една посока. Повторете около 6 пъти и преминете към друга част от лицето си. Създадохме удобна диаграма, за да дадем някои идеи къде да използвате вашия инструмент. Можете дори да прокарате инструмента надолу от линията на косата до горната част на гърба, за да пренесете масажа в други части на тялото си!

 

КУПИ ТУК

 

Повторете толкова пъти седмично, колкото желаете, или като ободряващо начало на вашата сутрин, или като част от релаксираща сесия от бюти рутината вечер.

Назад към всички статии